5/5

5/5

Ontharen met Draad of Touwtje?

Ontharen met Draad of een Touwtje?

Ontharen met draad is een oude methode die vooral populair is in oosterse culturen voor het verwijderen van ongewenste gezichtsharen. Deze techniek maakt gebruik van een stuk katoenen draad dat wordt gedraaid en over de huid wordt bewogen om haartjes bij de wortel te verwijderen. Het staat bekend om zijn precisie, waardoor het geschikt is voor het vormgeven van wenkbrauwen en het verwijderen van haartjes op plekken zoals de bovenlip en de kin.

Het gebruik van een draadje voor ontharing is een vaardigheid die behendigheid vereist. Een specialist houdt de draad in beide handen, met een deel van de draad in de mond, en gebruikt een snelle beweging om de draad over de huid te rollen en haren uit te trekken. Deze methode staat ook bekend als ’threading’.

Laser ontharen wordt daarentegen ook gebruikt voor dezelfde doeleinden. De reden dat steeds meer mensen voor laseren kiezen is door de landurige resultaten en het feit dat het pijnloos is.

In deze blog gaan we dieper in op de voor- en nadelen van ontharen met draad of een touwtje. Daarnaast zullen we de voordelen van laseren bespreken en hoe dit u kan helpen om een permanent gladde, haarvrije huid te krijgen.

Als u vragen heeft over laser ontharing kunt u ons bereiken op 06 – 11 76 88 81.

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Bij IZZI Clinic kunt u rekenen op de expertise van onze laserspecialisten, die u graag laten ervaren hoe effectief en comfortabel onze laserontharing is.

Wat zijn de voordelen van ontharen met draad?

Een van de voordelen van ontharen met draad is de precisie die het biedt. Deze methode maakt het mogelijk om individuele haren te verwijderen en scherpe, schone lijnen te creëren, wat ideaal is voor het vormgeven van wenkbrauwen. Dit niveau van controle is moeilijk te bereiken met waxen of epileren.

Een ander voordeel is dat het geschikt is voor alle huidtypes, inclusief gevoelige huid. Omdat er geen chemische producten of hete wax wordt gebruikt, is er minder risico op irritatie, brandwonden of allergische reacties. Dit maakt ontharen met een draadje een veilige optie voor mensen die gevoelig zijn voor conventionele ontharingsmethoden.

Bovendien is ontharen met een draadje hygiënisch. De draad zelf is altijd nieuw en wordt na elk gebruik weggegooid, waardoor het risico op infectie of overdracht van bacteriën minimaal is. Dit is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van herbruikbare waxstrips of epilatorhoofden, die niet altijd grondig worden gereinigd.

Ten slotte is ontharen met draad relatief snel en efficiënt. Een ervaren specialist kan een gebied zoals de wenkbrauwen in slechts enkele minuten behandelen, waardoor het een handige optie is voor mensen met een drukke levensstijl. De resultaten kunnen tot zes weken aanhouden, afhankelijk van de individuele haargroeicyclus.

Samenvattend

Ontharen met draad biedt diverse voordelen die het een populaire keuze maken voor veel mensen die op zoek zijn naar een effectieve methode voor gezichtsontharing.

 • Precisie: Geschikt voor het gezicht ontharen. Biedt precisie bij het vormgeven van wenkbrauwen en het verwijderen van fijne haartjes.
 • Chemievrij: Geen gebruik van chemische producten, waardoor het geschikt is voor gevoelige huidtypes.
 • Snelheid: Het proces is relatief snel, ideaal voor mensen met een druk schema.
 • Duurzaamheid: Resultaten kunnen tot 6 weken aanhouden, afhankelijk van de individuele haargroei.

Wat zijn de nadelen van gezichtsontharing met een touwtje?

Hoewel ontharen met een touwtje voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Een van de grootste nadelen is het potentiële ongemak of de pijn die sommige mensen ervaren. Omdat de haren bij de wortel worden uitgetrokken, kan het proces gevoelig zijn, vooral op gebieden met dunnere huid, zoals de bovenlip.

Een ander nadeel is de potentie voor irritatie van de huid. Hoewel het risico op chemische reacties laag is, kan de huid rood en gevoelig worden door de fysieke actie van het haar trekken. Dit is meestal tijdelijk, maar kan ongemakkelijk zijn voor sommige mensen.

Daarnaast vereist ontharen met een draadje regelmatige sessies om de huid glad te houden, aangezien de haren terug zullen groeien. Dit kan tijdrovend en potentieel duur zijn, afhankelijk van de frequentie van de sessies en de tarieven van de specialist.

Tot slot kan het vinden van een ervaren en bekwame specialist die de techniek van het ontharen met een touwtje beheerst, uitdagend zijn. Niet elke schoonheidssalon of spa biedt deze dienst aan, en de kwaliteit van de ervaring kan sterk variëren afhankelijk van de vaardigheid van de beoefenaar.

Samenvattend

Hoewel ontharen met een touwtje voordelen heeft, zijn de resultaten niet permanent en zijn er zeker ook nadelen waarmee rekening moet worden gehouden.

 • Pijn en Ongemak: Het kan pijnlijker zijn dan andere ontharingsmethoden, zoals laser ontharen, vooral voor diegenen met een lage pijngrens.
 • Risico op Irritatie: Mogelijkheid van huidirritatie, roodheid en kleine wondjes als de techniek niet correct wordt uitgevoerd.
 • Onderhoud: Vereist regelmatige sessies om de huid glad te houden, aangezien de haargroei terugkeert.
 • Beschikbaarheid van Specialisten: Het vinden van een ervaren en bekwame specialist kan in sommige gebieden lastig zijn.

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Bij IZZI Clinic kunt u rekenen op de expertise van onze laserspecialisten, die u graag laten ervaren hoe effectief en comfortabel onze laserontharing is.

Wat zijn de voordelen van laser ontharen ten opzichte van met een draad?

Laser ontharen biedt verschillende voordelen ten opzichte van ontharen met draad die het aantrekkelijk maken voor veel mensen. Een van de meest significante voordelen is de potentie voor permanente haarvermindering. Na een reeks behandelingen kunnen veel mensen een aanzienlijke vermindering in haargroei ervaren, wat de noodzaak voor frequente ontharing vermindert.

Laser ontharen is ook veel minder pijnlijk dan ontharen met een draadje voor veel mensen. Hoewel sommigen een licht prikkelend gevoel ervaren tijdens de laserbehandeling, wordt dit over het algemeen als minder oncomfortabel beschouwd dan het trekken van haren bij de wortel.

Een ander voordeel is de snelheid en efficiëntie van laserbehandelingen. Grote gebieden als de benen, bikinilijn, rug of armen kunnen snel worden behandeld, waardoor laser ontharen een handige optie is voor zowel gezicht als lichaam. Dit is een duidelijk contrast met ontharen met een draadje, dat meer tijd en op termijn kosten kan vergen voor grotere gebieden.

Tot slot is laser ontharen effectief voor een breed scala aan huid- en haartypes. Bij IZZI Clinic gebruiken wij moderne laserbehandelingen die aan kunnen worden gepast om verschillende huidtinten en haarkleuren te behandelen, waardoor het een veelzijdige optie is voor veel mensen.

Samenvattend

Laser ontharen biedt meerdere voordelen die het een aantrekkelijk alternatief maken ten opzichte van ontharen met een draad, vooral voor degenen die op zoek zijn naar langdurigere resultaten en definitief ontharen.

 • Langdurige Resultaten: Laserbehandelingen kunnen leiden tot permanente haarvermindering en een haarvrij resultaat na meerdere sessies.
 • Minder Pijnlijk: Laser ontharen is minder pijnlijk dan ontharen met een draadje.
 • Efficiëntie: Geschikt voor het behandelen van grote gebieden, zoals de benen en armen, waardoor het ideaal is voor zowel het gezicht als het lichaam.
 • Veiligheid en Effectiviteit: Veilig voor verschillende huid- en haartypes, met een verlaagd risico op ingegroeide haren en huidirritatie.

Conclusie

Ontharen met draad of een touw biedt een nauwkeurige methode voor gezichtsontharing, ideaal voor het vormgeven van wenkbrauwen en het verwijderen van fijne haartjes.

Echter, voor degenen die op zoek zijn naar een meer langdurige oplossing met minder onderhoud, biedt laser ontharen aanzienlijke voordelen. Het kan leiden tot permanente haarvermindering, is minder pijnlijk, en efficiënt voor zowel gezicht als lichaam. Daarnaast kan het u op termijn veel kosten besparen.

Bij IZZI Laser Clinic zijn we toegewijd aan het bieden van geavanceerde laserbehandelingen om onze cliënten de beste resultaten te bieden met het hoogste niveau van comfort en tevredenheid.

Meest Gestelde Vragen Over Onharen met Draad of Touw

Hieronder bespreken we veelgestelde vragen over ontharen met draad of touw en het verschil met laser ontharen. Wij nodigen u graag uit voor een gratis intakegesprek, zodat wij uw wensen samen met u kunnen bespreken en een persoonlijk behandelplan op kunnen stellen.

Gezicht ontharen met draad of een touw, ook bekend als 'threading', is een techniek waarbij een dun katoenen touwtje wordt gebruikt om ongewenste haartjes te verwijderen.

Het touwtje wordt gedraaid en over de huid bewogen, waardoor haartjes bij de wortel worden uitgetrokken.

Dit is een methode voor het vormgeven van wenkbrauwen en het verwijderen van haren op de bovenlip en kin.

Ja, ontharen met touwtje kan pijnlijk zijn, vooral voor mensen met een lage pijngrens. De sensatie is vergelijkbaar met het snel uittrekken van meerdere haren tegelijk.

Laser ontharen biedt langdurigere resultaten vergeleken met ontharen met een touwtje en kan leiden tot permanente haarvermindering en een haarvrije huid na meerdere sessies.

Het is ook veel minder pijnlijk en kan efficiënter zijn voor grotere gebieden, waardoor het een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een meer permanente oplossing. Daarnaast kunt u op termijn veel kosten besparen, omdat er over de langere termijn minder behandelingen nodig zijn.

Het grootste verschil ligt in de techniek en de duurzaamheid van de resultaten. Ontharen met draad verwijdert het haar door middel van een gedraaid katoenen draadje, wat tijdelijke resultaten biedt.

Laser ontharen daarentegen gebruikt geavanceerde lichttechnologie om haarzakjes te richten en te vernietigen, wat leidt tot permanente haarvermindering.

Ja, met de vooruitgang in lasertechnologie kunnen we nu een brede reeks huidtypes en haarkleuren effectief behandelen.

Tijdens uw gratis intakegesprek zullen we uw specifieke huidtype en haarkleur beoordelen om de meest geschikte behandelingsoptie te bepalen.

Het aantal behandelingen voor laser ontharen varieert per persoon, afhankelijk van factoren zoals haartype en groeicyclus. Gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig voor een aanzienlijke permanente vermindering.

Ontharen met draad is een doorlopend proces dat elke 3 tot 6 weken herhaald moet worden.

U bent van harte welkom om contact op te nemen met onze kliniek voor een gratis intakegesprek.

Tijdens dit gesprek zullen we uw wensen bespreken, het proces in detail uitleggen en een persoonlijk behandelplan opstellen.

U kunt ons bellen op 06 – 11 76 88 81 of een afspraak maken via onze website. We kijken ernaar uit om u te ontmoeten en samen te werken aan uw doelen voor permanent ontharen!

Tarieven
laser ontharen

Bij IZZI Clinic hanteren we transparante prijzen voor laser ontharen, die gebaseerd zijn op het te behandelen gebied. De kosten van elke laserbehandeling hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Wat klanten over IZZI Laser Clinic Zeggen

Merle A.
Merle A.
Verified Google Review
Lees verder
Met veel liefde en aandacht werd ik bij IZZI geholpen. Inmiddels heb ik mijn derde behandeling laser ontharen gehad. De behandelingen zijn snel en pijnloos en ik ben enorm positief over het resultaat!
Kimberly F.
Kimberly F.
Verified Google Review
Lees verder
Prachtige kliniek. Super schoon en mooi ingericht. De behandeling werd mij uitgebreid uitgelegd en ik kon allerlei vragen stellen. Waar ik in het verleden laseren pijnlijk vond is het hier echt pijnloos! Ik kijk uit naar de volgende afspraak en over een tijd het haarvrije resultaat :)
Martina D.P.
Martina D.P.
Verified Google Review
Lees verder
Super fijn geholpen voor mijn laserbehandeling, super vriendelijke dames, kundig en professioneel behandeld. Behandeling was geheel pijnloos. Tot over een aantal weken!
Nathalia B.
Nathalia B.
Verified Google Review
Lees verder
Ontzettend goed geholpen! Eerst een hele uitleg gekregen over de behandeling en toen helemaal op mijn gemak gesteld en een perfecte behandeling gehad! Kan niet wachten op het resultaat, tot over 6 weken!
Laura H.
Laura H.
Verified Google Review
Lees verder
Ik vond het vooraf best spannend, maar voor mij was dit was de beste keuze ooit! De behandelingen doen geen pijn en ik ben superblij met het resultaat!
Iza N.
Iza N.
Verified Google Review
Lees verder
Gisteren mijn eerste laserbehandeling gehad. Super mooie salon en fijn geholpen, de behandeling werd voorafgaand goed uitgelegd en was compleet pijnloos. Tot de volgende !