5/5

5/5

Specialisten in Laser Ontharen

Hoe Werkt Laser Ontharen? Laserontharing voor Permanente Ontharing

Laser ontharen werkt door krachtige lichtstralen te gebruiken om het haarzakje te verwarmen, waardoor het haarzakje beschadigd raakt en de haargroei wordt verminderd of gestopt.

IZZI Clinic Klant

Als u voor altijd van lichaams- of gezichtshaar af wilt, is laserontharing de beste optie. Bij deze behandeling wordt een speciale laser gebruikt om ongewenst haar, inclusief de haarzakjes, te verwijderen, wat resulteert in blijvende ontharing. Zo hoeft u nooit meer te scheren!

Specialisten in Laser Ontharen

Hoe werkt laser ontharen?

Laser ontharen is een geavanceerde technologie die ongewenst lichaams- en gezichtshaar op een effectieve en langdurige manier kan verminderen of verwijderen.

Tijdens de behandeling wordt een specifieke laserstraal gericht op het te behandelen gebied. Deze laserstraal wordt geabsorbeerd door het pigment (melanine) in het haar en vervolgens omgezet in warmte.

Deze warmte beschadigt de haarzakjes, waardoor ze niet langer in staat zijn om haar te produceren. Het resultaat is dat de haargroei geleidelijk vermindert na elke sessie, en na meerdere behandelingen kan permanente ontharing worden bereikt.

Ontharing met laser is effectiever dan IPL. Daarnaast is de behandeling nagenoeg pijnloos, veilig en geschikt voor verschillende huidtypen en haarkleuren, en het biedt patiënten de mogelijkheid om zich comfortabel en zelfverzekerd te voelen met een gladde, haarvrije huid op de lange termijn.

Het is belangrijk om te weten dat meerdere sessies nodig kunnen zijn om de beste resultaten te behalen, omdat haarzakjes zich in verschillende groeifasen bevinden.

Bij IZZI Clinic kunnen wij een persoonlijk behandelplan voor u opstellen om optimale resultaten te bereiken.

Reken met ongewenste haargroei af en ontdek laserontharing bij IZZI Clinic in Amsterdam of Rotterdam.

Hoe werkt laser ontharen bij IZZI Clinic?

Stap 1: Het intakegesprek

Hoe werkt laserontharing? Tijdens het vrijblijvende intakegesprek zal een van onze ontharing specialisten uitgebreid met u spreken over het proces en uw persoonlijke verwachtingen.

Dit is een cruciaal moment om alle vragen en zorgen die u heeft te bespreken, zodat we samen een behandelplan op maat kunnen opstellen dat aan uw specifieke behoeften voldoet.

Onze specialist zal u ook informeren over hoeveel behandelsessies er gemiddeld nodig zijn voor uw huid- en haartype.

Na het informatieve deel van het intakegesprek bieden wij u de mogelijkheid om een gratis proefbehandeling te ondergaan bij één van uw oksels.

Dit stelt u in staat om de sensatie van laser ontharen te ervaren en te zien hoe uw huid reageert op de behandeling.

We willen ervoor zorgen dat u zich volledig op uw gemak voelt en volledig geïnformeerd bent voordat u aan uw laser ontharingstraject begint, omdat uw tevredenheid en veiligheid onze topprioriteit zijn.

Hoe werkt laser ontharen bij IZZI Clinic?

Stap 2: Voorbereiding op uw laserontharing behandeling

Voorafgaand aan uw laserontharingsbehandeling zijn er enkele belangrijke voorbereidende stappen die u moet volgen om ervoor te zorgen dat de behandeling zo effectief mogelijk is.

Allereerst is het essentieel dat het te behandelen gebied minstens 24 uur voor de behandeling schoon en vrij van eventuele resten van oliën, lotions, crèmes of deodorant is. Dit helpt om de laserenergie effectief naar de haarzakjes te geleiden en minimaliseert mogelijke bijwerkingen zoals huidirritatie.

Het te behandelen gebied moet ook volledig geschoren zijn vóór de laserontharing. Scheren is toegestaan omdat het de haarzakjes intact laat terwijl het de zichtbare haargroei verwijdert. Dit is belangrijk omdat de laserenergie zich richt op het pigment in het haarzakje, dus het is essentieel dat de haarwortel nog aanwezig is voor de behandeling.

Waxen, epileren of andere ontharingsmethoden die de haarwortels verwijderen, moeten worden vermeden in de weken voorafgaand aan de behandeling, omdat dit de effectiviteit van laser ontharen kan verminderen.

Naast deze voorbereidende maatregelen zal onze laserontharingspecialist u tijdens het intakegesprek mogelijk nog specifieke instructies geven op basis van uw huid- en haartype. Het naleven van deze richtlijnen zal helpen om ervoor te zorgen dat uw laserontharingservaring zo optimaal mogelijk is en dat u de beste resultaten bereikt.

Hoe werkt laser ontharen bij IZZI Clinic?

Stap 3: De laserbehandeling

Tijdens het daadwerkelijke laserontharen zal onze laserspecialist het te behandelen gebied zorgvuldig markeren om ervoor te zorgen dat elke zone nauwkeurig wordt behandeld. De nauwkeurige markering is belangrijk om overlappende behandelingen te voorkomen en om ervoor te zorgen dat geen enkel gebied wordt overgeslagen.

Vervolgens passen we het laserapparaat aan uw specifieke huidtype en behandelstatus aan. Dit aanpassingsproces is cruciaal, omdat verschillende huidtypen en haarkleuren verschillende instellingen vereisen om de beste resultaten te bereiken zonder de huid te beschadigen. Onze lasers zijn uitgerust met instellingen voor verschillende huidtypes, variërend van licht tot donker, en kunnen worden aangepast aan de dikte en dichtheid van uw haar.

De laserbehandeling zelf is over het algemeen snel en comfortabel, hoewel u mogelijk een lichte tinteling of warmte kunt voelen tijdens de procedure. Het laserlicht wordt gericht op de haarzakjes en geabsorbeerd door het pigment in het haar, waardoor de haarzakjes worden beschadigd en de groei wordt vertraagd. Het duurt doorgaans meerdere behandelsessies om alle haartjes in verschillende groeifasen te bereiken, en onze specialisten zullen een behandelplan opstellen om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke resultaten bereikt.

Tijdens en na de behandeling zullen we zorgvuldig uw huid inspecteren om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. U krijgt ook gedetailleerde nazorginstructies om te zorgen voor een snelle en comfortabele herstelperiode. Ons doel is om u te helpen bij het bereiken van een gladde en haarvrije huid op een veilige en effectieve manier.

Hoe werkt laser ontharen bij IZZI Clinic?

Stap 4: Na de laser ontharing behandeling

Na de laserontharingsbehandeling is de juiste nazorg van groot belang om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten behaalt en mogelijke bijwerkingen minimaliseert. Hier zijn enkele belangrijke punten om na de behandeling in gedachten te houden:

  • Vermijd directe blootstelling aan de zon: Uw huid kan na de behandeling gevoeliger zijn voor zonlicht. Het is essentieel om directe blootstelling aan de zon te vermijden. Als u naar buiten gaat, draag dan beschermende kleding en gebruik een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF om uw behandelde huid te beschermen.
  • Vermijd hete baden en sauna’s: Warme temperaturen kunnen uw huid gevoeliger maken. Probeer gedurende enkele dagen na de behandeling hete baden en sauna’s te vermijden.
  • Houd de huid schoon en gehydrateerd: Houd het behandelde gebied schoon en gehydrateerd met een milde, hypoallergene moisturizer. Dit helpt de huid te kalmeren en te herstellen.
  • Vermijd scrubben en ruwe behandelingen: Gedurende minstens een week na de behandeling moet u vermijden om de huid te scrubben of ruwe behandelingen zoals waxen of epileren te ondergaan.
  • Blijf uit de buurt van chloorhoudend water: Zwembaden met chloor kunnen de geïrriteerde huid prikkelen. Het is raadzaam om zwembaden en hot tubs gedurende enkele dagen na de behandeling te vermijden.
  • Wees geduldig: Het kan enige tijd duren voordat u de volledige resultaten van de behandeling ziet, omdat niet alle haarzakjes in dezelfde groeifase verkeren. Blijf de aanbevolen behandelsessies volgen voor de beste resultaten.

Onze laserspecialisten zullen u gedetailleerde instructies geven over de nazorg die specifiek is afgestemd op uw situatie.

Het opvolgen van deze richtlijnen is cruciaal om een succesvolle en comfortabele herstelperiode te garanderen en om ervoor te zorgen dat uw huid er op zijn best uitziet na de behandeling.

Uw veiligheid en tevredenheid zijn onze prioriteit, en wij staan altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen gedurende uw laserontharingstraject.

Tarieven
laser ontharen

Bij IZZI Clinic hanteren we transparante prijzen voor laser ontharen, die gebaseerd zijn op het te behandelen gebied. De kosten van elke laserbehandeling hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Veelgestelde vragen laserontharen

Heeft u vragen over laser ontharen of over hoe laser ontharen werkt? Bekijk hier de meest gestelde vragen over laserontharing.

Onze specialisten in de klinieken in Amsterdam en Rotterdam staan uiteraard ook graag voor u klaar om al uw vragen over permanente ontharing te beantwoorden.

Laserontharing is een moderne techniek om ongewenste haren te verwijderen met behulp van lichtenergie. Tijdens de behandeling wordt er een geconcentreerde lichtstraal (laser) gebruikt die het pigment in de haarfollikel opwarmt en beschadigt, waardoor verdere haargroei wordt voorkomen. Het resultaat is een gladdere huid zonder het gedoe van scheren of waxen.

Ja, laserontharing is een veilige procedure. De technologie is in de loop der jaren verfijnd om specifiek de haarfollikels te targeten zonder het omliggende huidweefsel te beschadigen. U kunt enige roodheid of zwelling ervaren na de behandeling, maar dit is meestal tijdelijk.

De sensatie van laserontharing wordt vaak vergeleken met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid wordt geslagen. Hoewel de meeste mensen de behandeling goed verdragen, hangt het comfortniveau af van het behandelde gebied en uw pijntolerantie. Onze specialisten proberen het ongemak te minimaliseren en uw ervaring zo aangenaam mogelijk te maken.

De kosten voor laserontharing variëren afhankelijk van het behandelde gebied en het aantal benodigde sessies. Tijdens een vrijblijvende intake kunnen we uw situatie bespreken en een persoonlijk behandelplan maken, zodat u weet waar u aan toe bent.

De duur van een laserontharingssessie hangt af van het te behandelen gebied. Kleinere gebieden zoals de bovenlip kunnen in slechts enkele minuten worden behandeld, terwijl grotere gebieden zoals de benen of de rug meer tijd in beslag kunnen nemen, soms wel tot een uur.

Laserontharing biedt een langdurige reductie van haargroei, maar geen enkele methode kan 100% permanente haarverwijdering garanderen. De meeste mensen ervaren echter een aanzienlijke afname van haargroei, en de haren die terugkomen zijn vaak dunner en lichter van kleur. Periodieke onderhoudsbehandelingen kunnen nodig zijn om optimale resultaten te behouden.

Laserontharing werkt het beste op dikker, donkerder haar omdat de laser het pigment in de haarfollikel target. Fijnere haren kunnen moeilijker te behandelen zijn omdat ze minder pigment bevatten. Tijdens een consult kunnen we uw haartype beoordelen en u informeren over de verwachte resultaten.

De effectiviteit van laserontharing hangt af van het contrast tussen de kleur van de huid en de kleur van het haar. Donkere haren op een lichte huid zijn doorgaans het meest effectief te behandelen. Blonde, grijze en roodachtige haren bevatten minder pigment, waardoor ze moeilijker te targeten zijn met de laser. Het is belangrijk om uw individuele situatie te bespreken tijdens een intake, zodat wij u een realistische inschatting kunnen geven van wat u kunt verwachten.

Uw voorbereiding op een laserontharingsbehandeling is cruciaal voor de effectiviteit en veiligheid van de procedure. Het wordt aanbevolen dat u minstens vier tot zes weken voor de behandeling blootstelling aan de zon en zonnebanken vermijdt, omdat dit de effectiviteit van de behandeling kan verminderen en de kans op bijwerkingen kan verhogen. Zorg ervoor dat het te behandelen gebied geschoren is 24-48 uur voor uw afspraak. Vermijd het verwijderen van haren door waxen, epileren of door middel van ontharingscrèmes gedurende minstens zes weken voorafgaand aan de behandeling.

Als u een laserbehandeling krijgt in een gebied waar u make-up draagt, zoals uw gezicht, wordt het sterk aanbevolen om op de dag van de behandeling geen make-up te dragen. Make-up kan de effectiviteit van de laser verminderen en kan in sommige gevallen ook het risico op complicaties vergroten. Uw huid moet schoon en vrij van producten zijn om de beste resultaten te garanderen.

Tussen uw laserbehandelingen door mag u zich zeker scheren. Sterker nog, scheren wordt vaak aanbevolen omdat het de oppervlakkige haren verwijdert zonder de haarfollikels te verstoren. Echter, u moet het waxen, epileren, of het gebruik van ontharingscrèmes vermijden, omdat deze methoden de haarfollikel tijdelijk kunnen verwijderen, wat de effectiviteit van uw volgende laserbehandeling kan verminderen.

Het is belangrijk om de aanbevolen planning van uw behandelingen te volgen om optimale resultaten te bereiken. Als u een behandeling overslaat, kan dit de voortgang van uw haarreductie vertragen. Houd in gedachten dat de behandelingen zijn gepland op basis van de haargroeicyclus om maximale effectiviteit te garanderen.

Na een laserontharingsbehandeling kan uw huid gevoelig en licht geïrriteerd aanvoelen. Het is essentieel om uw huid met zorg te behandelen om het herstelproces te bevorderen en mogelijke complicaties te vermijden. Begin met het dagelijks hydrateren van het behandelde gebied met een zachte, geurloze lotion om de huid soepel en gehydrateerd te houden. Vermijd direct zonlicht en gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF wanneer u naar buiten gaat, omdat uw huid gevoeliger zal zijn voor UV-stralen. Het is ook raadzaam om hete baden, sauna's en intensieve lichaamsbeweging te vermijden gedurende ten minste 48 uur na de behandeling om irritatie te voorkomen. Als u enige zwelling, roodheid of ongemak ervaart, kan een koud kompres helpen. Mocht u onverwachte reacties of aanhoudende irritatie opmerken, neem dan direct contact op met ons. Door deze zorginstructies te volgen, zorgt u voor een vlotte herstelperiode en optimale resultaten van uw laserontharingsbehandeling.

Laserontharing werkt het meest effectief op donkere haren tegen een lichte huidskleur. Dit komt omdat de laser zich richt op het melaninepigment in het haar, en donker haar bevat meer melanine dan licht haar. Lichte haren, zoals blond, grijs of rood haar, en fijn donshaar bevatten minder pigment, waardoor ze moeilijker te detecteren en te behandelen zijn met de laser. Dit betekent niet dat lichte haren of dons volledig onbehandelbaar zijn, maar de resultaten kunnen variëren en er kunnen meer behandelingen nodig zijn om het gewenste effect te bereiken. Als u overweegt om lichte haren of dons te laten behandelen, is het belangrijk om een vrijblijvende intake in te plannen bij ons in de kliniek, zodat wij u een realistisch beeld kunnen geven van wat u kunt verwachten.

Een zongebruinde huid bevat verhoogde niveaus van melanine door blootstelling aan UV-stralen. Dit kan het risico op bijwerkingen, zoals brandwonden, hyperpigmentatie of hypopigmentatie, vergroten bij laserontharing. De reden hiervoor is dat de laser zich richt op donkere pigmenten, zoals het melanine in haren, maar wanneer de huid zelf ook donkerder is door een bruining, kan de laser moeite hebben om onderscheid te maken tussen het pigment in de huid en het haar. Dit kan leiden tot een ongelijkmatige energieafgifte en mogelijk schade aan de omliggende huid. Het wordt sterk aanbevolen om laserbehandelingen te vermijden op recentelijk gebronsde huid. Als u recentelijk tijd in de zon heeft doorgebracht of een zelfbruiner heeft gebruikt, is het raadzaam om te wachten tot uw kleur vervaagt voordat u een laserbehandeling ondergaat. Bespreek altijd uw recente blootstelling aan de zon tijdens een vrijblijven intakegesprek, voordat u een laserbehandeling ondergaat, zodat wij u het beste advies kunnen geven en eventuele risico's kunnen minimaliseren.

Na uw laserbehandeling wordt het sterk aanbevolen om blootstelling aan de zon te vermijden op het behandelde gebied voor minstens twee weken. De huid kan na de behandeling gevoeliger zijn, wat het risico op zonnebrand verhoogt. Als u buiten bent, gebruik dan een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor om het behandelde gebied te beschermen.

Laserontharing resulteert in een significante reductie van de haargroei. In veel gevallen resulteert de behandeling in een permanente haarvermindering, maar niet altijd in een volledige haarverwijdering. De haren die terug kunnen komen zijn vaak dunner en lichter van kleur. Periodieke onderhoudsbehandelingen kunnen nodig zijn om de resultaten te behouden.

De beste tijd om te starten met laserontharing is wanneer u kunt committeren aan het vermijden van zonblootstelling voor en na de behandelingen. De herfst en wintermaanden zijn vaak ideaal omdat de huid dan meestal minder wordt blootgesteld aan de zon. Echter, het belangrijkste is dat u de voor- en nazorginstructies volgt, ongeacht wanneer u start.

De meeste delen van het lichaam kunnen veilig en effectief behandeld worden met laserontharing. Echter, gevoelige gebieden zoals rond de ogen worden over het algemeen vermeden vanwege het risico op oogletsel. Wanneer u naar onze kliniek komt voor een intake, zullen we de te behandelen gebieden bespreken en u adviseren over de meest geschikte en veilige behandelingsopties.

Wanneer u zich voorbereidt op het ontharen van de schaamstreek met een laser, is het belangrijk om eerst het gebied te scheren 24-48 uur vóór uw afspraak. Dit zorgt ervoor dat de laser zich direct op de haarzakjes kan richten. Vermijd het waxen, epileren, of het gebruik van ontharingscrèmes in het gebied gedurende ten minste zes weken voor de behandeling, omdat deze methoden de haarzakjes kunnen verstoren. Blootstelling aan de zon en zonnebanken moeten ook minstens vier tot zes weken voor de behandeling worden vermeden.

Zowel laserontharing als IPL (Intense Pulsed Light) zijn effectieve methoden voor haarverwijdering, maar er zijn verschillen. Lasers gebruiken een enkele, geconcentreerde golflengte van licht, wat vaak effectiever is bij het richten op haarzakjes, terwijl IPL meerdere golflengtes gebruikt. Voor sommige huid- en haartypes kan laserontharing meer effectief en sneller resultaten bieden dan IPL. 

Zwangerschap kan veranderingen in hormoonniveaus veroorzaken, wat kan leiden tot veranderingen in haargroei. Echter, haar dat effectief is verwijderd door een laserbehandeling zal niet terugkeren als gevolg van zwangerschap. Desalniettemin kunnen nieuwe haren, die niet eerder actief waren, beginnen te groeien door de hormonale veranderingen van de zwangerschap.

De tijd tussen laserbehandelingen varieert, afhankelijk van het gebied dat wordt behandeld en uw individuele haargroeicyclus. Voor het gezicht kan dit elke 4-6 weken zijn, terwijl voor het lichaam het vaak elke 6-8 weken is. Het is belangrijk om de aanbevolen tijd tussen de behandelingen te volgen om de effectiviteit van de procedure te maximaliseren.

Hoewel er geen direct bewijs is dat laserontharing schadelijk is voor zwangere vrouwen, adviseren wij uit voorzorg om tijdens de zwangerschap geen laserbehandelingen te ondergaan. Dit is voornamelijk vanwege het gebrek aan uitgebreid onderzoek op dit gebied en om mogelijke risico's voor moeder en kind te minimaliseren.

Na een laserbehandeling kan uw huid gevoelig zijn. We adviseren om ten minste 24 uur te wachten alvorens make-up te gebruiken op het behandelde gebied. Als u make-up wilt aanbrengen, zorg er dan voor dat deze nieuw of schoon is om het risico op infectie of irritatie te minimaliseren.

Ja, tijdens uw intakegesprek bespreken we uw wensen, evalueren we het te behandelen gebied en bepalen we de meest geschikte behandelmethode. Als u besluit om verder te gaan, kunt u zeker meteen een afspraak inplannen voor uw eerste behandeling.

Laserontharing kan in bepaalde gevallen niet worden uitgevoerd, waaronder tijdens de zwangerschap, bij bepaalde huid- en haartypes, bij zongebruinde huid, actieve huidziekten, bepaalde medicaties en medische aandoeningen, tatoeages en permanente make-up in het te behandelen gebied, recente littekens in dat gebied, en bij zeer lichte of grijze haren waar te weinig pigment aanwezig is voor effectieve behandeling. Voor uw veiligheid en optimale resultaten raden wij u aan om een gratis intake in te plannen om uw geschiktheid voor de behandeling te beoordelen en eventuele vragen of zorgen te bespreken.

Na een laserontharingsbehandeling raden we u aan om gedurende ten minste 24 tot 48 uur na de procedure intensieve lichaamsbeweging te vermijden. Intensief sporten kan leiden tot overmatig zweten, wat irritatie kan veroorzaken in het behandelde gebied. Zweten kan ook de kans op bacteriële infecties vergroten, aangezien de poriën open en gevoelig kunnen zijn na de behandeling. Om de beste resultaten te behalen en mogelijke bijwerkingen te minimaliseren, is het belangrijk om de instructies van uw specialist op te volgen en uw huid de tijd te geven om te herstellen na de behandeling.

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Bij IZZI Clinic kunt u rekenen op de expertise van onze laserspecialisten, die u graag laten ervaren hoe effectief en comfortabel onze laserontharing is.

Wat klanten over IZZI Clinic zeggen

5/5

Vandaag mijn eerste laserbehandeling gehad voor mijn bikinilijn en oksels en ik ben blij dat ik voor deze kliniek heb gekozen. Mooie locatie, vriendelijk personeel, schoon en professioneel. Tijdens de intake werd alles duidelijk uitgelegd en vervolgens ook nagekomen tijdens de behandeling. Zeer tevreden!

5/5

Vriendelijk personeel begeleidde me door het hele proces en zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde tijdens de behandeling. Binnenkort voor mijn tweede afspraak. Ik kijk ernaar uit!

5/5

Zeer tevreden over IZZI Clinic. Vanaf het eerste contact kreeg ik duidelijke informatie over de behandeling en de kosten. De haartjes op mijn benen worden al dunner en veel haar komt al niet meer terug. Onwijs fijne service!