5/5

5/5

Veelgestelde vragen Tattoo Verwijderen

Heeft u vragen over het verwijderen van uw tattoo? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen.

Onze specialisten staan uiteraard klaar om al uw vragen over tattoo laseren.

Vragen Tattoo Laseren

Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over tattoo laseren.

Het laseren van een tatoeage kan enig ongemak veroorzaken, maar de sensatie wordt vaak vergeleken met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid slaat. Uw comfort is van het grootste belang, en daarom maken we gebruik van koeltechnieken om het ongemak te minimaliseren en kunnen we, indien gewenst, ook lokale verdoving aanbieden.

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van diverse factoren, waaronder de kleur, diepte en grootte van de tatoeage. Tijdens een persoonlijk consultatiegesprek kunnen we een betere inschatting maken gebaseerd op uw specifieke tatoeage.

Om optimale resultaten te garanderen en uw huid de tijd te geven om te herstellen, raden we meestal een pauze van 4 tot 6 weken aan tussen behandelingen. Het is essentieel om deze rustperiode in acht te nemen om complicaties te voorkomen en de effectiviteit van de behandeling te maximaliseren.

De kosten van het laseren van een tatoeage zijn afhankelijk van diverse factoren, waaronder de grootte, kleur en complexiteit van de tatoeage. Om u een exacte prijsindicatie te geven, nodigen we u graag uit voor een vrijblijvend consult in onze kliniek.

Onze geavanceerde lasertechnologie werkt door specifieke golflengtes van licht te zenden die de inktdeeltjes in de huid absorberen. Hierdoor worden de inktdeeltjes opgebroken in kleinere deeltjes, die vervolgens op natuurlijke wijze door het lichaam worden afgevoerd.

In veel gevallen kunnen we tatoeages aanzienlijk vervagen of volledig verwijderen. Echter, het is mogelijk dat sommige tatoeages lichte sporen of schaduwen achterlaten, afhankelijk van de inkt en diepte van de tatoeage.

Onze lasers zijn ontworpen om een breed scala aan inktkleuren effectief te behandelen. Hoewel zwarte inkt doorgaans het gemakkelijkst te verwijderen is, hebben we ook succes gehad met het behandelen van andere kleuren, hoewel sommige tinten meer sessies kunnen vereisen.

Ja, onze geavanceerde lasertechnologie is ontworpen om verschillende huidtypes veilig en effectief te behandelen. Echter, het resultaat en het risico op bijwerkingen kunnen variëren afhankelijk van uw huidtype. We zullen dit uitvoerig met u bespreken tijdens uw consult.

Na een laserbehandeling is het essentieel om blootstelling aan de zon te vermijden en het behandelde gebied goed te beschermen. Verder raden we u aan om zware lichamelijke activiteiten tijdelijk te beperken en de nazorginstructies strikt te volgen om optimale resultaten te waarborgen.

Nee, onmiddellijk na de behandeling zal de tatoeage nog zichtbaar zijn. Naarmate u meer behandelingen ondergaat, zal de tatoeage geleidelijk vervagen. Het lichaam heeft tijd nodig om de afgebroken inktdeeltjes af te voeren, dus geduld is essentieel tijdens dit proces.

Als u de nazorginstructies nauwgezet volgt en behandeld wordt met geavanceerde lasertechnologie, is de kans op littekenvorming minimaal. Onze lasers zijn ontworpen om selectief de inkt te targeten zonder het omliggende weefsel te beschadigen. Uw huid kan na de behandeling wat rood of gezwollen zijn, maar dit is tijdelijk.

Ja, bepaalde inktkleuren, zoals lichtblauw of geel, kunnen moeilijker te verwijderen zijn. Ook tattoos die dieper in de huid zijn gezet of professioneel aangebrachte tatoeages kunnen meer behandelingen vereisen. Echter, tijdens het intakegesprek zullen we u een realistische inschatting geven van wat u kunt verwachten.

Absoluut. U kunt kiezen om slechts een deel van uw tatoeage te laten verwijderen of te laten vervagen, bijvoorbeeld als u overweegt een cover-up te laten zetten. Onze lasers zijn zeer nauwkeurig en kunnen gericht werken op specifieke delen van uw tattoo.

Wij adviseren om de behandelde huid minstens 4-6 weken na elke lasersessie uit direct zonlicht en zonnebanken te houden. Blootstelling aan de zon kan het risico op pigmentveranderingen en andere complicaties vergroten.

Direct na de behandeling kan het behandelde gebied rood, gezwollen en licht gevoelig zijn. Dit is een normale reactie en zal na enkele dagen verminderen. Het is belangrijk om het gebied schoon en beschermd te houden en de nazorginstructies op te volgen.

Zoals bij elke medische procedure zijn er potentiële risico's. Hoewel zeldzaam, omvatten deze hyperpigmentatie, hypopigmentatie, infectie en littekenvorming. Onze professionals zijn echter getraind in het minimaliseren van deze risico's en zullen u tijdens het intakegesprek informeren.

Na de eerste behandeling kunt u al enige vervaging van de tatoeage opmerken. Het uiteindelijke resultaat is echter pas zichtbaar na meerdere sessies, aangezien het lichaam tijd nodig heeft om de afgebroken inktdeeltjes af te voeren.

Bij onze kliniek is het intakegesprek kosteloos. We vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent voordat u besluit verder te gaan met de behandeling.

U kunt uw afspraak tot 48 uur van tevoren kosteloos annuleren. Bij annulering binnen 48 uur brengen wij een vast tarief van 70 euro in rekening voor de gemiste afspraak.

Ja, dat is mogelijk. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kunnen we direct na uw intake een behandelingssessie inplannen.

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Bij IZZI Clinic kunt u rekenen op de expertise van onze laserspecialisten, die u graag laten ervaren hoe effectief en comfortabel onze laserontharing is.

Wat klanten over ons zeggen

Joy van D.

5/5

Vandaag mijn eerste laserbehandeling gehad voor mijn bikinilijn en oksels en ik ben blij dat ik voor deze kliniek heb gekozen. Mooie locatie, vriendelijk personeel, schoon en professioneel. Tijdens de intake werd alles duidelijk uitgelegd en vervolgens ook nagekomen tijdens de behandeling. Zeer tevreden!

Google review

Puck J.

5/5

Vriendelijk personeel begeleidde me door het hele proces en zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde tijdens de behandeling. Binnenkort voor mijn tweede afspraak. Ik kijk ernaar uit!

Google review

Hannah V.

5/5

Zeer tevreden over IZZI Clinic. Vanaf het eerste contact kreeg ik duidelijke informatie over de behandeling en de kosten. De haartjes op mijn benen worden al dunner en veel haar komt al niet meer terug. Onwijs fijne service!

Google review