5/5

5/5

ipl ontharen

IPL Ontharen

Als u op zoek bent naar definitief ontharen zijn er verschillende ontharingsmethoden waar u uit kan kiezen. U kunt kiezen voor traditionele manier, zoals harsen, waxen of epileren, maar ook voor IPL ontharen. Zijn deze methoden echter wel effectief en definitief?

In deze blog leggen we u alles uit over IPL ontharen en behandelen we veelgestelde vragen, zoals “Is IPL ontharen gevaarlijk?” en “Wat zijn de IPL ontharing nadelen?”. Ook zullen we dieper ingaan op verschillen tussen IPL en laser ontharing.

Wat is IPL Ontharen?

Wat is IPL laser ontharen nu precies vraagt u zich wellicht af. IPL ontharen, oftewel Intense Pulsed Light-ontharing, is een cosmetische behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van breed spectrum licht om ongewenste haargroei te verminderen. Deze manier van ontharen is gebaseerd op het principe van selectieve fotothermolyse, waarbij lichtenergie specifiek gericht is op de melanine (het pigment) in de haren. Deze energie wordt door het haar geabsorbeerd en omgezet in warmte, wat de haarzakjes beschadigt en de groeicyclus van het haar beïnvloedt.

IPL ontharing staat bekend om het niet-invasieve karakter van de behandeling en de mogelijkheid om grote gebieden relatief snel te behandelen. Het is belangrijk om te weten dat IPL ontharen niet altijd permanente resultaten biedt. Het kan echter wel de haargroei aanzienlijk verminderen.

Hoe werkt een IPL behandeling?

Tijdens een IPL behandeling wordt een verkoelende gel aangebracht op het te behandelen gebied om het comfort te verhogen en de huid te beschermen. Het proces voelt aan als een lichte tik op de huid, vergelijkbaar met het knappen van een elastiekje. Hoewel de resultaten variëren en 100% ontharing niet kan worden gegarandeerd, zijn er altijd meerdere sessies nodig om resultaten te bereiken, met tussenpozen van enkele weken om de huid te laten herstellen.

Hieronder gaan we dieper in op de voordelen en nadelen van IPL ontharen.

Voordelen IPL Ontharen

 • Veelzijdigheid: IPL kan gebruikt worden voor het behandelen van verschillende delen van het lichaam, waaronder de schaamstreek, benen, armen, oksels en het gezicht.
 • Langdurige resultaten: IPL ontharen is niet zo effectief als laser ontharen. Echter, IPL kan er wel voor zorgen dat de groei van nieuw haar minder of vertraagd wordt.
 • Snelle behandelingen: IPL behandelingen zijn relatief snel, afhankelijk van het te behandelen gebied.
 • Verbetering van de huidconditie: Naast haarverwijdering kan IPL ook helpen bij het verbeteren van de huidtextuur of bij behandelingen voor couperose, acne of pigmentvlekken.

IPL Ontharing Nadelen

 • Niet geheel pijnloos: Doorgaans wordt er gezegd dat IPL ontharen pijnloos is, maar dit is zeker niet altijd het geval. Dit is natuurlijk erg vervelend op gevoelige gebieden, zoals de bikinilijn, schaamstreek, bovenlip en oksels.
 • Niet voor elk huid- en haartype: Een IPL laser behandeling is minder effectief bij mensen met een donkere huid of heel licht haar, omdat de techniek afhankelijk is van het contrast tussen huid- en haarkleur.
 • Risico op Bijwerkingen: Er bestaat een risico op bijwerkingen zoals roodheid, irritatie of pigmentveranderingen, hoewel deze meestal tijdelijk zijn.
 • Geen 100% Permanente Oplossing: In tegenstelling tot laser ontharen bij IZZI Laserkliniek, kan een IPL laser behandeling niet altijd een volledig permanente haarverwijdering garanderen.
 • Deskundigheid Vereist: Voor een veilige en effectieve behandeling is het belangrijk dat de IPL laser behandeling wordt uitgevoerd door een opgeleide professional. Onjuist gebruik, vooral bij gebruik van een ontharingsapparaat voor thuis, kan het risico op bijwerkingen verhogen.

Kan IPL Ontharing Thuis worden uitgevoerd?

Veel mensen vragen zich af of IPL ontharen thuis aan te raden is. Laten wij het zo zeggen; IPL ontharing thuis uitvoeren is mogelijk. Echter, ondanks het feit dat het mogelijk een gemakkelijke en comfortabele oplossing is die ogenschijnlijk kostenbesparend lijkt gaat het u op de lange termijn waarschijnlijk meer kosten.

Daarnaast blijkt uit ervaringen dat de effectiviteit van apparaten voor thuis vaak veel minder zijn dan professionele apparatuur. Dit kan leiden tot minder effectieve resultaten. Daarnaast is er altijd een risico dat een IPL ontharingsapparaat verkeerd wordt gebruikt wat kan leiden tot huidirritatie of zelfs brandwonden.

Het correct uitvoeren van een IPL behandeling, maar ook laserontharing, vereist kennis en vaardigheid. Een onjuiste toepassing kan niet alleen de effectiviteit verminderen, maar ook het risico op bijwerkingen verhogen.

Een behandeling in een professionele Laserkliniek, zoals IZZI Clinic kan op maat worden aangepast op basis van uw huid- en haartype aan de hand van een persoonlijk behandelplan. Graag nodigen wij u uit voor een gratis intakegesprek en een gratis proefbehandeling voor laserontharing, zodat u zelf kunt ervaren dat wij u pijnloos en effectief kunnen behandelen!

Als u vragen heeft over laser ontharing kunt u ons bereiken op 06 – 11 76 88 81.

Gratis intakegesprek & proefbehandeling

Bij IZZI Clinic kunt u rekenen op de expertise van onze laserspecialisten, die u graag laten ervaren hoe effectief en comfortabel onze laserontharing is.

Verschil IPL en Laser Ontharing

Laser of IPL? Wat is de beste manier van ontharen? IPL ontharen en laseren zijn beide populaire methodes voor het verminderen van ongewenste haargroei, maar ze werken op verschillende manieren en hebben elk hun eigen voordelen. Het begrijpen van het verschil tussen de twee kan u helpen een weloverwogen keuze te maken over de beste behandeling voor uw behoeften. Ook zullen wij vertellen waarom wij bij IZZI Laserkliniek specifiek kiezen voor laser ontharen.

IPL Ontharing

IPL laser apparaten gebruiken een breed spectrum van licht dat verschillende golflengten bevat. Deze lichtpulsen dringen door in de huid en worden geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes, wat leidt tot de vernietiging van de haarzakjes. IPL is veelzijdig in gebruik, maar het is over het algemeen het meest effectief op mensen met een hoog contrast tussen hun huidkleur en haarkleur.

Laser Ontharing

Laserontharing daarentegen maakt gebruik van één specifieke golflengte van licht die is geoptimaliseerd voor maximale absorptie door het pigment in het haar, met minimale absorptie door de omliggende huid. Dit zorgt voor een gerichtere behandeling die dieper in de haarzakjes doordringt, waardoor laserontharing effectiever is voor het permanent verminderen van haargroei.

Waarom kiezen voor Laser Ontharing?

 • Grotere Precisie: Laserstralen kunnen zeer nauwkeurig worden gericht op donkere, grove haren, terwijl de omliggende huid onbeschadigd blijft. Dit maakt het bijzonder effectief voor mensen met een donkere haarkleur en lichtere huidtinten.
 • Effectiever voor Permanente Haarvermindering: Lasertechnologie is vaak effectiever in het permanent verminderen van haar omdat het een krachtigere en meer geconcentreerde methode is om haarzakjes te vernietigen.
 • Snellere Behandeling: Lasers kunnen in een fractie van een seconde een groot aantal haren tegelijkertijd behandelen. Kleine gebieden zoals de bovenlip kunnen in minder dan een minuut worden behandeld, en grotere gebieden, zoals de rug of benen, kunnen in ongeveer een uur worden voltooid.
 • Minder Behandelingen Nodig: Over het algemeen hebben mensen minder behandelingen nodig met laserontharing dan met IPL om dezelfde mate van haarvermindering te bereiken.

Hoewel IPL ontharen een effectieve oplossing kan zijn voor sommige mensen, is laserontharing een krachtigere en meer duurzame oplossing voor ongewenste haargroei en definitief ontharen.

Waarom IZZI Laserkliniek Kiest voor Laser Ontharing

Bij IZZI Laserkliniek is onze keuze om ons exclusief op laserontharing te richten in plaats van op IPL laser ontharing, gebaseerd op onze toewijding aan het leveren van de meest effectieve, efficiënte en veilige manier voor permanent ontharen. Daarnaast is het van groot belang om op te merken dat onze laserbehandelingen vrijwel pijnloos zijn. Ook biedt deze manier van ontharen een veiligere en comfortabelere ervaring, met minder risico op bijwerkingen, zoals huidirritatie of pigment veranderingen die soms geassocieerd worden met IPL ontharen.

In de basis kiest IZZI Laserkliniek voor laserontharing vanwege onze toewijding aan kwaliteit, effectiviteit en klanttevredenheid. Door te investeren in de meest geavanceerde, moderne laserapparatuur en training, zorgen we ervoor dat onze cliënten de best mogelijke behandelingen ontvangen met een persoonlijk behandelplan, ontworpen om aan uw individuele behoeften te voldoen en de best mogelijke resultaten te leveren.

Bent u klaar om de stap te zetten naar definitief ontharen voor een permanent gladde huid? Bezoek IZZI Laser Clinic in Amsterdam en ervaar het zelf! Plan vandaag nog een gratis intakegesprek!

Meest Gestelde Vragen Over de IPL Behandeling

Hieronder bespreken we veelgestelde vragen over de IPL behandeling en het verschil met laser ontharen.

IPL staat voor Intense Pulsed Light. IPL ontharen gebruikt een breed spectrum aan licht om haarzakjes te richten, terwijl laserontharing een enkele, geconcentreerde golflengte gebruikt voor veel meer precisie.

Bij IZZI Laserkliniek kiezen we voor laser vanwege de gerichte effectiviteit, wat resulteert in snellere en meer permanente resultaten. Daarnaast is IPL ontharen niet helemaal pijnloos. Onze behandelingen zijn vrijwel pijnloos, snel en zeer effectief!

Hoewel IPL ontharen in de schaamstreek kan worden uitgevoerd, biedt laserontharing meer precisie en betere resultaten, vooral voor de gevoelige huid en donkere haren in dit gebied. Laserontharing minimaliseert ook het risico op irritatie en ingegroeide haren.

IPL ontharing thuis uitvoeren kan voor sommigen veilig zijn, maar het vereist zorgvuldige bediening om huidbeschadiging te voorkomen. Daarnaast zal u niet de permanente resultaten krijgen die u wel kunt verwachten in een professionele kliniek.

Thuis IPL ontharen ervaringen variëren, en professionele behandelingen bij IZZI Laserkliniek garanderen hogere veiligheidsnormen en effectievere resultaten.

IPL ontharing nadelen omvatten het potentiële risico op huidirritatie, minder effectiviteit op donkere huid of licht haar, en het feit dat het niet leidt tot definitief ontharen.

Laserontharing biedt een meer gerichte aanpak, wat resulteert in effectievere en langdurigere resultaten.

IPL ontharen kan schadelijk zijn als het niet correct wordt gebruikt, vooral bij thuisgebruik. Professionele laserbehandelingen zoals die bij IZZI Laserkliniek minimaliseren het risico op schade en bieden een veiligere optie voor huid en haar.

Hoewel sommige IPL apparaten geschikt zijn voor gebruik op het gezicht, biedt laserontharing meer precisie en veiligheid, vooral voor gevoelige gebieden, zoals de bovenlip, bikinilijn, oksels en schaamstreek.

Bij IZZI Laserkliniek zorgen we ervoor dat onze laserbehandelingen veilig en effectief zijn voor het gezicht en andere gebieden.

Bij IZZI Laserkliniek geven we de voorkeur aan laser ontharen vanwege de grotere precisie, effectiviteit en veiligheid. Daarnaast zijn onze behandelingen pijnloos; iets wat IPL ontharen niet altijd is.

Laserbehandelingen bieden snellere resultaten en een hogere mate van tevredenheid onder onze cliënten, waardoor het de voorkeursmethode is voor definitief ontharen.

Tarieven
laser ontharen

Bij IZZI Clinic hanteren we transparante prijzen voor laser ontharen, die gebaseerd zijn op het te behandelen gebied. De kosten van elke laserbehandeling hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Wat klanten over IZZI Laser Clinic Zeggen

Merle A.
Merle A.
Verified Google Review
Lees verder
Met veel liefde en aandacht werd ik bij IZZI geholpen. Inmiddels heb ik mijn derde behandeling laser ontharen gehad. De behandelingen zijn snel en pijnloos en ik ben enorm positief over het resultaat!
Kimberly F.
Kimberly F.
Verified Google Review
Lees verder
Prachtige kliniek. Super schoon en mooi ingericht. De behandeling werd mij uitgebreid uitgelegd en ik kon allerlei vragen stellen. Waar ik in het verleden laseren pijnlijk vond is het hier echt pijnloos! Ik kijk uit naar de volgende afspraak en over een tijd het haarvrije resultaat :)
Martina D.P.
Martina D.P.
Verified Google Review
Lees verder
Super fijn geholpen voor mijn laserbehandeling, super vriendelijke dames, kundig en professioneel behandeld. Behandeling was geheel pijnloos. Tot over een aantal weken!
Nathalia B.
Nathalia B.
Verified Google Review
Lees verder
Ontzettend goed geholpen! Eerst een hele uitleg gekregen over de behandeling en toen helemaal op mijn gemak gesteld en een perfecte behandeling gehad! Kan niet wachten op het resultaat, tot over 6 weken!
Laura H.
Laura H.
Verified Google Review
Lees verder
Ik vond het vooraf best spannend, maar voor mij was dit was de beste keuze ooit! De behandelingen doen geen pijn en ik ben superblij met het resultaat!
Iza N.
Iza N.
Verified Google Review
Lees verder
Gisteren mijn eerste laserbehandeling gehad. Super mooie salon en fijn geholpen, de behandeling werd voorafgaand goed uitgelegd en was compleet pijnloos. Tot de volgende !