5/5

5/5

Hoe Werkt Tattoo Laseren

Hoe Werkt Tattoo Laseren?

U heeft vast weleens gehoord van het verwijderen van tatoeages met behulp van laserbehandelingen. Maar hoe werkt tattoo laseren?

Tattoo laseren is een proces waarbij geavanceerde lasers worden gebruikt om tatoeage-inkt in uw huid te behandelen. De laserstralen breken de inktdeeltjes in uw huid af.

Het mooie hieraan is dat uw lichaam vervolgens die afgebroken inktdeeltjes opruimt, omdat het ze als ‘indringers’ beschouwt. En dat is waarom tatoeages na een aantal sessies vervagen en uiteindelijk verdwijnen. Het is een veilige procedure die geen littekens achterlaat, zolang deze wordt uitgevoerd door bekwame professionals.

Hoeveel sessies u nodig heeft, hangt af van factoren zoals de grootte, kleur en diepte van uw tatoeage. Meestal moet u meerdere sessies ondergaan, met enkele weken tot maanden tussen elke sessie zodat uw lichaam de opgeruimde inkt de tijd heeft om te herstellen.

Bij IZZI Clinic begrijpen we dat dit allemaal overweldigend kan lijken. Ons deskundige team staat klaar om u door het proces van tattoo laseren te begeleiden.

Bekijk hier onze tattoo laseren behandeling voor meer informatie.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig? – Hoe werkt tattoo laseren?

Een van de meest gestelde vragen als het gaat om tattoo laseren is: “Hoeveel behandelingen zijn er nodig om een tattoo volledig te verwijderen?” Het is een logische vraag, want iedereen wil graag weten hoe lang het proces zal duren voordat hun huid weer tattoo-vrij is. Het antwoord hierop is echter niet eenvoudig, omdat het afhangt van verschillende factoren.

Allereerst speelt de grootte van de tattoo een grote rol. Over het algemeen geldt dat hoe groter de tattoo, hoe meer behandelingen er nodig zullen zijn. Kleinere tatoeages kunnen soms met minder sessies worden verwijderd, terwijl grotere en complexere ontwerpen meer tijd en behandelingen vereisen.

Daarnaast is de kleur van de inkt belangrijk. Donkere inktkleuren, zoals zwart, absorberen doorgaans meer laserenergie en reageren beter op behandelingen. Lichtere kleuren zoals geel en groen kunnen wat meer sessies vergen, omdat ze moeilijker te breken zijn.

De diepte van de tattoo en de kwaliteit van de inkt zijn ook van invloed. Professioneel gezette tatoeages met hoogwaardige inkt kunnen efficiënter worden verwijderd dan amateuristische tatoeages met lichte inktlagen.

Ten slotte is de respons van uw eigen huid een factor. Iedereen reageert anders op laserbehandelingen, en dit kan van invloed zijn op het aantal benodigde sessies.

Bij IZZI Clinic voeren we altijd een grondige beoordeling uit voordat we een behandelplan opstellen. Dit omvat het bepalen van het type inkt, de diepte en andere relevante factoren. We streven ernaar om een realistische inschatting te geven van het aantal behandelingen dat u nodig heeft voor het laseren van uw tattoo, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Gratis intakegesprek

Bij IZZI Clinic kunt u rekenen op de expertise van onze laserspecialisten, die u graag laten ervaren hoe effectief en comfortabel onze tattoo laser behandelmethode is.

Nazorg Tattoo Laseren – Hoe werkt tattoo laseren?

Het verwijderen van een tattoo met behulp van laserbehandelingen is een proces dat zorgvuldige nazorg vereist om ervoor te zorgen dat de huid goed herstelt en er geen complicaties optreden. Hier delen we enkele essentiële richtlijnen voor de nazorg na een tattoo laser sessie, om ervoor te zorgen dat uw huid zich optimaal herstelt en het gewenste resultaat behaalt.

Direct na de behandeling kan uw huid gevoelig en rood zijn, vergelijkbaar met een milde zonnebrand. Dit is volkomen normaal en zal in de dagen na de sessie geleidelijk afnemen. Het is cruciaal om uw huid te beschermen tegen direct zonlicht en zonnebanken gedurende de hele herstelperiode.

Hydratatie en Koeling

Houd uw behandelde huid goed gehydrateerd en koel gedurende de eerste paar dagen na de sessie. Dit kan helpen bij het verminderen van eventuele zwelling en ongemak. Een zachte, ongeparfumeerde moisturizer kan nuttig zijn om uw huid gehydrateerd te houden.

Het is normaal om enige korstvorming en jeuk te ervaren tijdens het genezingsproces. Het is echter belangrijk om niet aan de korstjes te krabben, omdat dit littekenvorming kan veroorzaken. Laat uw huid op natuurlijke wijze genezen.

Kledingkeuze en Zorgvuldige Reiniging

Kies loszittende kleding die niet schuurt over het behandelde gebied om wrijving te minimaliseren. Het is ook belangrijk om de behandelde huid zachtjes te reinigen met milde zeep en water en deze voorzichtig te deppen om te drogen.

Bij IZZI Clinic adviseren we vaak het gebruik van een zonnebrandcrème met een hoge SPF op het behandelde gebied als het wordt blootgesteld aan de zon. Dit helpt bij het voorkomen van hyperpigmentatie en beschermt de huid terwijl deze herstelt.

Het opvolgen van deze nazorginstructies na de tattoo laseringssessies zal helpen om uw huid in optimale conditie te houden en ervoor te zorgen dat u uiteindelijk van een tattoo-vrije huid kunt genieten.

Tarieven tatoo laseren

Bij IZZI Clinic hanteren we transparante prijzen voor laser ontharen, die gebaseerd zijn op het te behandelen gebied. De kosten van elke laserbehandeling hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Werkwijze

Bij IZZI Clinic volgen we een specifieke werkwijze om het optimale resultaat te bereiken bij het laseren van uw tattoo.

1

Intakegesprek

In vrijblijvend intakegesprek legt een van onze specialisten alles uit over het laseren van uw tattoo. Uiteraard kunt u zelf ook vragen stellen tijdens dit gesprek. De specialist zal uw tattoo bekijken en beoordelen hoe wij uw behandeling het beste kunnen vormgeven.

2

Voorbereiding op de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling zal de huid worden gereinigd. Indien nodig kan er een verzachtende zalf aangebracht worden die u kunt opvragen bij uw huisarts.

3

De laserbehandeling

Onze specialist zal de laserapparatuur instellen op basis van de specifieke eigenschappen van de tatoeage (zoals kleur en diepte van de inkt) en vervolgens het laseren van de tattoo uitvoeren.

4

Na de behandeling

Na de behandeling zal u zien dat de inkt in de tattoo lichter is geworden van kleur. De specialist zal u ook nazorginstructies meegeven en een vervolgafspraak inplannen.

Wat klanten over ons zeggen

5/5

Vandaag mijn eerste laserbehandeling gehad voor mijn bikinilijn en oksels en ik ben blij dat ik voor deze kliniek heb gekozen. Mooie locatie, vriendelijk personeel, schoon en professioneel. Tijdens de intake werd alles duidelijk uitgelegd en vervolgens ook nagekomen tijdens de behandeling. Zeer tevreden!

5/5

Vriendelijk personeel begeleidde me door het hele proces en zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde tijdens de behandeling. Binnenkort voor mijn tweede afspraak. Ik kijk ernaar uit!

5/5

Zeer tevreden over IZZI Clinic. Vanaf het eerste contact kreeg ik duidelijke informatie over de behandeling en de kosten. De haartjes op mijn benen worden al dunner en veel haar komt al niet meer terug. Onwijs fijne service!